image Aan de slag als zzp’er in de bouw? image Een goede ‘werklaptop’ kiezen, bekijk deze checklist!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Inhuren van uitzendkrachten, een goed idee?

Op het moment dat je in jouw project personeel nodig is op projectbasis kies je vaak voor een uitzendkracht. Wanneer je deze mensen gaat inschakelen zijn er een paar aspecten waar jij als werkgever op moet letten. In dit artikel geven wij je een paar tips waar op gelet moet worden en waarom een uitzendkracht van Vakmasters Goes een goede keus is. 

Een uitzendkracht is soepel qua inplannen

De nummer 1 oorzaak waarom je vaak voor een uitzendkracht kiest is omdat ze uitermate soepel zijn qua uren. Een uitzendkrachten huur je namelijk in wanneer er werk is en wanneer er geen werk meer is hoef je ze niet meer in dienst te houden. 

Je betaalt dus alleen maar de uren die echt gewerkt worden door de uitzendkracht. Mocht de werknemer toch niet zo geschikt zijn of de persoonlijkheid niet matchen op de werkvloer kan je zonder enige problemen afscheid nemen van deze persoon. Daar zit wel een nadeel aan vast dat de uitzendkracht uit zichzelf ook op ieder moment kan opstappen.

De kosten van een uitzendkracht

Op het moment dat je een uitzendkracht gaat inhuren is dit niet het goedkoopst qua kosten. In de betalingen zit namelijk niet alleen het brutoloon van de uitzendkracht verwerkt maar ook kosten voor het uitzendbureau. Deze kosten worden gerekend door het uitzendbureau doordat ze bemiddeling geven tussen jouw en de uitzendkracht en de kosten afdekken van hun werkgeversrisico’s.  Hoeveel meer betaal je dan ongeveer? Je betaalt voor een uitzendkracht ongeveer 2 á 3x het brutoloon. De kosten per uitzendkracht verschillen qua kwalificatie.

Hoe zit het met de urenregistratie?

Op het moment dat je een uitzendkracht hoef je alleen maar de (digitale) brief waarbij de uren zijn geregistreerd te controleren verder zal alles door het uitzendbureau verwerkt worden. 

Wat is een inlenersbeloning?

In het CAO van een uitzendkracht zit vaak een inlenersbeloning verwerkt. Een inlenersbeloning betekent dat je uitzendkracht verplicht is om hetzelfde salaris als andere werknemers met soortgelijke functies te ontvangen. Daarbij krijgen ze ook dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als al je eigen werknemers. In deze inlenersbeloning zit ook verwerkt dat de uitzendkracht dezelfde voorzieningen krijg als een werknemers, dit betekent o.a. gebruik van de kantine en bedrijfsvervoer. Het laatste wat hierin verwerkt is dat ze een optie te krijgen om te solliciteren op een functie binnen je bedrijf.

      Gerelateerde berichten
      • Alles
      • Op auteur
      • Op categorie